Vanaf 25 mei 2018 is iedere website die persoonsgegevens verwerkt wettelijk verplicht om een privacyverklaring op te stellen. Dat geldt ook voor deze site. In onderstaande verklaring heb ik opgeschreven welke gegevens ik verwerk voor Frankrijk Actief en met welk doel.

Persoonsgegevens die Frankrijk Actief verwerkt

Frankrijk Actief verwerkt uw persoonsgegevens als je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze zelf aan Frankrijk Actief verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die Frankrijk Actief verwerkt:

– voor- en achternaam
– geslacht
– geboortedatum
– geboorteplaats
– e-mailadres
– IP-adres
– locatiegegevens
– gegevens over je activiteiten op deze website
– gegevens over je surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
– internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die Frankrijk Actief verwerkt

Deze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker jonger dan 16 is. Frankrijk Actief raadt ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat Frankrijk Acrief zonder die toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, neem dan contact met Frankrijk Actief op via karin@frankrijkactief.nl, dan verwijdert Frankrijk Actief deze informatie.

Hoe lang ik persoonsgegevens bewaar

Reacties achterlaten

Onder blogs op www.duitslandactief.nl bestaat de mogelijkheid een reactie achter te laten. Je naam wordt zichtbaar op de website. Voor Frankrijk Actiefj worden je naam, mailadres, eventuele website en IP-adres zichtbaar. Deze gegevens blijven bewaard, totdat je de reactie verwijdert of totdat iFrankrijk Actief het bericht verwijdert. Heb je liever dat een reactie verwijderd wordt? Neem dan contact met Frankrijk Actief op via karin@frankrijkactief.nl.

Deze blog maakt geen gebruik van een contactformulier. Als je Frankrijk Actief een e-mail stuurt zal zullen jouw e-mailadres, naam en de inhoud van de e-mail zichtbaar zijn. Deze e-mails bewaart Frankrijk Actief zolang dat relevant is. E-mails die zijn afgehandeld worden één keer per jaar verwijderd.

Statistiekprogramma’s

Met statistiekprogramma’s als Google Analytics en de statistieken van hostingprovidor Robohost kan iFrankrijk Actief zien welke pagina’s worden bekeken. Deze informatie gebruikt Frankrijk Actief om het bezoek- en klikgedrag op www.frankrijkactief.nl in kaart te brengen en zo mijn website te optimaliseren. Bij deze gegevens ziet Frankrijk Actief geen persoonsgegevens, maar wel het geanonimiseerd IP-adres. De diensten hebben van Frankrijk Actief geen toestemming gekregen om jouw gegevens te delen met anderen, maar het aantal bezoekers per maand kan Frankrijk Actief wel op externe websites melden.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die Frankrijk Actief gebruikt

Frankrijk Actief gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Frankrijk Actief gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatst Frankrij Actief cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat Frankrijk Actief op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan deze website word je geïnformeerd over deze cookies en vraagt Frankrijk Actief toestemming voor het plaatsen ervan. Je kan je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo
in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kan je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Google Analytics

Frankrijk Actief plaatst cookies van Google. Dat gebuert om te kunnen bekijken hoe bezoekers de website gebruiken. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Om jouw privacy zo veel mogelijk te beschermen heeft Frankrijk Actief een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heeft Frankrijk Actief “gegevens delen” uitgeschakeld. Ook heeft Frankrijk Actief het IP-adres geanonimiseerd in de Google Analytics code. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers. Voor meer informatie over het beleid van Google Analytics, verwijst Frankrijk Actief je naar de website van Google.

Social media knoppen

Berichten en pagina’s van Frankrijk Actief kun je gemakkelijk delen door gebruik te maken van de social media buttons op de website. De meeste social media kanalen werken met cookies, maar Frankrijk Actief heeft geen invloed op hoe de cookies geplaatst worden. Lees op de betreffende social media kanalen wat zij met de verzamelde informatie doen.

Cookies uitschakelen en verwijderen

Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen. In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

Delen van persoonsgegevens met derden

Frankrijk Actief verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Frankrijk Actief en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij Frankrijk Actief een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die Frankrijk Actief van jou heeft in een computerbestand naar jou of een andere, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar karin@frankrijkactief.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraagt Frankrijk Actief een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Frankrijk Actief reageert zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op je verzoek. Frankrijk Actief wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Beveiliging

Frankrijk Actief neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en
ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via karin@frankrijkactief.nl.

Contactgegevens

Frankrijk Actief
Contactpersoon: Karin Kamphof
karin@frankrijkactief.nl
www.frankrijkactief.nl

Deze privacyverklaring kan ieder moment wijzigen, doordat ik wijzigingen in mijn beleid kan maken. Ik raad je dus aan deze privacyverklaring regelmatig te bekijken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.